Focení Miminek (Žižkovská věž)

 
Dnes si povíme smyšlený příběh o Miminkách lezoucích na Žižkovské věži (specifické údaje jsou však pravdivé!) a doplníme je mou vlastní ilustrací 😉


 Příběh Miminek Davida Černého

 
Jednoho krásného dne se narodilo několik Miminek a David Černý se stal tak hrdým otcem. Miminka rostla neuvěřitelnou rychlostí. Jejich gigantická délka byla 360 cm a výška 260 cm. Chudák taťka je ani neunesl, protože vážila 190 kg. A co se stalo pak? Miminka se hned po narození vydala poznávat svět (objevila se například v Chicagu nebo v Londýně). David byl rád, že se jeho miminka zajímají o okolní svět, ale přeci jenom by je rád měl i u sebe v České republice. I miminka pocítila smutek, a proto se rozhodla pro návrat domů.

"Trochu se tu nudím, co vy?" podotklo jedno z miminek po příjezdu do České republiky. 

"Tak se půjdeme projít po Praze," rozradostnilo se další. A tak putovala a putovala, až dorazila na Kampu. 

"Tady je tak kráááásně," jedno z miminek se zahledělo na řeku Vltavu a užívalo si lehký vánek na holé hlavičce. Další dvě miminka souhlasila. 

"Mně se tu nelíbí, chci poznat svět z výšky!"

"Jak to myslíš?" podivila se sestřička. 

"Co kdybychom vylezli na tu televizní věž?" 

"To zvládneme?" vykulila na něj oči, které však u miminek nikdy nebyla vidět.

"No jasně! Proč by ne?!" zajásal bratříček a vyrazil na Žižkov. 

"My zůstaneme tady, nám se tu moc líbí. Pojďme se podívat k Muzeu Kampa!" A tak tři miminka zůstala pevně nohama na zemi a dodnes si lebedí na Kampě. Zbylo jich 10, protože jedno se nešťastnou náhodou zatoulalo na dvorek Úřadu městské části Praha 3 a už se odtamtud nikdy nedostalo. 

"Tak hurá do výšin!" zvolalo všech 10 miminek a začala šplhat nahoru. Cítila se jako doma a měla pocit, že se pro tento šplhací den narodila. Jakmile miminka spatřila ten úchvatný svět z výšky, bylo jasné, že odtamtud už nikdy neslezou. A tak tam spokojeně lezou již od roku 2000 až dosud. Vlastně ne, jednou slezla! V roce 2017 se rozhodla slézt a pozdravit své sourozence a otce. Dole se jim nakonec zalíbilo až do roku 2019, mezitím miminka nabírala na síle. Každým dnem přibírala, i když jejich vzhled se vůbec neměnil. Když se vrátila zpátky na televizní žižkovskou věž, vážila 350 kg! (Pozn. Miminka byla vyměněna za nová). Ale šplhání jim nedělalo ani teď žádný problém.


Více fotek na ZONERAMA nebo INSTAGRAMU


Komentáře

  1. Krásné fotky :) Smyšlený příběh je to hezký, ale upřímně mně se na věži nikdy nelíbila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To chápu, ne každému se líbí. Mně zase až tak moc nevadí :D

      Vymazat
  2. Povedené fotky, obzvlášť ta druhá se mi hrozně líbí svou kompozicí!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Podzimní pampeliška a sedmikráska

Potkala jsem tygra