Sychravé počasí a fotografování

Nebudu vám lhát, chybí mi léto. A zrcadlovce taktéž. Kde jsou ty časy, kdy jsme mohli vyrazit na výlet a poznávat nová místa, udělat krásné záběry s modrou oblohou a usmívajícím se sluníčkem. Nebudu tvrdit, že to teď nejde. Jde, ale upřimně se mi už tolik nechce chodit do zimy a fotit mdlé barvy. Můžeme však fotit detaily, které půjdou snad vždycky. Ale vždyť vlastně ani nemusíme chodit ven! Stačí se rozhlédnout kolem nás. Například doma, hezky v teple. A tak to nyní praktikuji docela často.


Začala jsem fotit abstrakci, jež je rozmanitá. Bohužel jsem omezená světlem, proto občas použiji blesk, který změkčím papírem. A jak taková abstrakce vypadá? Hodně barevně a nebo zase pouze černobíle. A nebo co takové zátiší? O to se budu v budoucnu také více snažit.

Dle mého názoru byste rozhodně měli vyzkoušet různé hrátky s běžnými předměty. Je to až neuvěřitelné, kolik možností se vám naskytne. Zkuste fotit hodně zblízka a mějte na paměti, že abstrakce vyvolává otázku: "Co fotograf vlastně fotil? Je to záběr skleničky nebo úplně něčeho jiného?" Navíc abstrakce nás baví, fotky vypadají skvěle a můžeme si k tomu udělat horký čaj a zůstat v teple. To se bude pro listopadové sychravé počasí náramně hodit.



Na mém instagramu dostala tato fotografie nejvíce lajků z abstraktních hrátek. A co si myslíte vy? Také u vás vítězí? :) 






O víkendu jsme si s přítelem hráli s vodou. Naštěstí se i on věnuje focení a bavíme se tak oba. Zkoušeli jsme to poprvé a bylo to docela náročné. Potřebovali jsme se sesynchronizovat, což vyžadovalo značné úsilí. Fotografování bylo spíše o náhodě a z několika cvakání vyšlo jen pár dobrých fotek, které následně dostaly černobílou barvu.

A co jsme všechno zničili? Naštěstí nic! Nebo vlastně ano, černý papír sloužící jako pozadí. Byl mokrý, hodně mokrý. Stůl se utřel a voda se nijak zvlášť nevylila. Jenže to mluvím jen o skleničkách a snažit se zachytit pár kapek. Z toho bohužel nic neuvidíte, protože fotky nebyly dost dobré. Snad někdy příště.

Pak jsme se přesunuli do koupelny s akváriem, které jsme napustili vodou. A hrátky začaly. Nicméně s výsledky nejsem příliš spokojená, čekala jsem trochu lepší a více umělecké obrázky. Chce to prostě trénink.

A jak to dopadlo? Můžete se podívat buď na Instagram nebo Zoneramu :)



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Podzimní pampeliška a sedmikráska

Potkala jsem tygra